Wat zeggen cursisten over Eduart

Wat zeggen cursisten over Eduart

25 x 30 cm, © 2013, prijs op aanvraag
Tweedimensionaal | Tekenkunst | Stift / Krijt / Potlood

"Het volgen van schilderlessen bij Eduart is een bijzondere ervaring; of je nu schildert of er over praat, Eduart leert je niet alleen welke middelen en technieken het beste zijn voor een goed resultaat in olie, aquarel of potlood, hij leert je ook hoe te kijken naar je objecten en modellen. Wil je je eigen projecties verwezenlijken of ben je bereid 'van buiten naar binnen' te kijken. In zekere zin gaat het bij zijn lessen ook over kijken met verstand en kijken met gevoel en daarmee over het leven zelf. In alle rust en met veel geduld laat Eduart je kennis maken met de wisselwerking tussen jezelf en je werkstuk. Zoals gezegd: een bijzondere ervaring."

Hans Davids, Doorn

 

 

 

‘Ik heb nu 9 schilderlessen gehad en heb enorm veel geleerd. Belangrijkste natuurlijk: het leren kijken, kijken en nog eens kijken. Eduart opent je ogen! 

De opbouw van een schilderij, eerst de donkere vlakken en dan steeds meer naar het licht, werkt goed, je hebt vrij snel een goede indeling van het doek. Tussendoor steeds weer afstand nemen om te kijken of de verhoudingen, vormen en perspectief kloppen. En opletten dat je een mooie eerste streek niet wegverft. Het is niet makkelijk maar Eduart helpt geweldig door precies de goede dingen te zeggen. 

En niet onbelangrijk: de sfeer is altijd relaxed en gezellig! ‘

Berdine, Doorn